Wykonanie
Gdy czasu na gotowanie nie ma( oj nie ma...), a chciałaby się przygotować coś specjalnego, z ratunkiem przychodzi
makaron.Niecałe 20 minut i kolacja jak z najlepszej restauracji gotowa.Składniki( 2 porcje)-2 porcje pełnoziarnistego spaghetti( ok. 180 g)-opakowanie( 250 g) mrożonej mieszanki morskiej-opakowanie (200 g)
śmietany 18%-2 ząbki
czosnku-
sól i
pieprz-
masło-garść tartego
parmezanuMakaron ugotować al'dente. W międzyczasie przygotować sos- rozpuścić na patelni łyżkę
masła i podsmażyć rozmrożoną mieszankę morską. Gdy
owoce morza przestana być surowe wlać
śmietanę i przeciśnięty przez praskę
czosnek Doprawić
solą i
pieprzem, dusić aż do zgęstnienia.Sos połączyć z
makaronem, posypać partym
parmezanem.