Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
makaron kokardki 400 gramów
groszek zielony 150 gramów
ser ementaler 150 gramów
serek topiony ziołowy 1 sztuk
śmietana 0,75 szklanek
masło 2 łyżek stołowych
parmezan 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Ugotować
makaron w/g przepisu na opakowaniu. Na 3 minuty przed końcem gotowania dodać przebrany, oczyszczony świeży lub mrożony
groszek.Pokrojony w kostkę ementaler włożyć do rondla, dodać
serek topiony, gęstą
śmietanę,
masło oraz szczyptę
pieprzu. Mieszając, podgrzewać na małym ogniu, aż powstanie gładki sos. Polać nim osączony gorący
makaron z
groszkiem i wymieszać. Przełożyć na półmisek lub na talerze i posypać startym
parmezanem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: