ßßß
Składniki:2 szklanki drobnego makaronu8 łyżek masła4 łyżki mąki1 szklanka mleka1 łyżeczka musztardysól, pieprz do smaku2 szklanki sera1/2 szklanki śmietanyparmezan do posypaniaMakaron ugotować według przepisu na opakowaniu.W garnuszku rozpuścić masło, wsypać mąkę i dokładnie rozmieszać. Następnie wlać mleko, wymieszać. Gotować około 2 minuty, aż powstać gładki gęsty krem. Odstawić z ognia, wlać śmietanę, dodać musztardę, 2 szklanki sera, sól i pieprz. Wymieszać. Naczynie żaroodporne natłuścić masłem, a następnie rozłożyć makaron. Na wierzch ułożyć sos(można się trochę pobawić i kłaść warstwami trochę makaronu,sos,ser), wyrównać i posypać parmezanem. Piec przez około 30 minut w 180 stopni C.