Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
masło 3 łyżek stołowych
mąka 1 łyżek stołowych
mleko 1 szklanek
ser pleśniowy 100 gramówgałka muszkatałowa według uznania
śmietana 0,5 szklanek
makaron wstążki 400 gramów
natka pietruszki 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:
Masło roztopić, dodać
mąkę i zrobić jasna zasmażkę. Dolać powoli zimne
mleko, stale mieszając, przygotować gęsty
sos beszamelowy. Dodać pokruszony
ser, starta gałkę oraz
pieprz. Mieszać, nie dopuszczając do zagotowania. Przed podaniem wymieszać ze
śmietaną i podgrzać.
Makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu. Osączony zalać sosem
serowym, dobrze wymieszać i posypać posiekaną
natką.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy mączne weg.Potrawy z
MakaronemPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: