ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogrzyby suszone 9 sztukmieso cielęce 500 gramówpodgardle 500 gramówmieso wieprzowe tłuste 500 gramówsmalec 1 łyżek stołowychcebula 1 sztukliść laurowy 1 sztukpieprz 4 ziarnaziele angielskie 4 ziarnagałka muszkatołowa 0,25 łyżek deserowychziele angielskie mielone 0,25 łyżek deserowychkromki bułki 3 sztukwatroba cielęca 400 gramówmleko 0,5 litrówjajka 5 sztukpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Umyte, namoczone wcześniej grzyby gotować w tej samej wodzie, w której się moczyły. Umyte mięso pokroić w kostkę, obsmażyć na smalcu i przełożyć do rondla. Dodać oczyszczoną, pokrojona w plastry cebulę oraz przyprawy i zalać grzybami wraz z wywarem i dusić 2 godziny pod przykryciem. Zdjąć z ognia, wrzucić kromki bułki i pozostawić do ostygnięcia.Namoczona w mleku oczyszczona wątróbkę dusić ok. 20 minut. Przestudzone mięso oraz wątróbkę zmielić 2 krotnie, wbić jajka i dobrze wymieszać, ew. doprawić do smaku. Przełożyć do natłuszczonej formy obsypanej bułka tartą. Piec bez przykrycia 40 minut w 180 stopniach.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: