ßßß

Składniki:Ok 2kg mięsa w tym:200g gotowanego boczku500g wołowiny500g wieprzowiny300g wątróbki drobiowej 2marchewki3 małe cebule2 ząbki czosnkugarść susz . grzybów borowików5 jajekgałka muszkatołowaziele angielskieliście lauroweoliwa z oliwek3 małe bułki300ml szklanka mleka200ml wodysólpiepr z
Wszystkie mięsa kroje w duże kostki i podsmażam na oliwie z oliwek. Oprócz wątróbki ! Mięsa wrzucamy później do garnka i zalewamy woda tak by mięso było w wodzie. Dodaje marchewki z obranymi i przekrojonymi na pół cebulami i ząbkami czosnku. Wrzucam do tego wcześniej namoczone grzyby. Sol, pieprz, liście laurowe, ziele angielskie. Mięsa maja być bardzo miękkie, wręcz rozwalające się. Dorzucamy wtedy wątróbkę i gotujemy jeszcze ok. 15min. Odcedzamy wszystko. Wywalamy ziele i liście. Ostudzamy mięso. Do niego dodajemy wcześniej zalane bułki mlekiem i woda odciskamy ich nadmiar. Wszystko mielimy (ja miele raz można 3 razy). Po zmieleniu dodajemy gałki, mieszamy i smakujemy. Wtedy możemy jeszcze doprawić sola i pieprzem. Potem dodaje 5 jajek do całości, mieszam rękoma i nakładam do aluminiowych form keksowych.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 160'C przez 90 min. Smacznego