Wykonanie
Bardzo prosta, zaledwie dwuskładnikowa
sałatka z
jajek i paluszków
krabowych . Bardzo rzadko kupuje paluszki
krabowe (surimi), ale kilka miesięcy temu spróbowałam sałatki jajeczno krabowej i tak bardzo mi posmakowała, że postanowiłam przepis odtworzyć. Moja wersja jest dość czosnkowa i z
koperkiem, ale jeśli ktoś nie przepada za jednym i drugim można sobie oba te dodatki darować a
sałatkę dosmaczyć jedynie sporą ilością
pieprzu. Miłośnicy
jajek polubią - tak jak i ja.

5
jajek, ugotowanych na twardo, obranych, ostudzonych i pokrojonych w kostkę1 opakowanie paluszków
krabowych (surimi), pokrojonych w plastry1 ząbek
czosnku, posiekany2 łyżki posiekanego
koperku1/2 szklanki
majonezu, lub pół na pół
majonezu z
jogurtem greckimsól i
pieprz do smaku
Jajka i paluszki
krabowe umieszczamy w misce. Z
majonezu,
jogurtu,
czosnku i
koperku przygotowujemy sos, mieszając wszystkie składniki razem. Doprawiamy
solą i
pieprzem. Sosem zalewamy
jajka i paluszki
krabowe, mieszamy. Wstawiamy do lodówki.