Filet z łososia pieczony z cebulką i chilli to sposób na szybki i smaczny obiad. Delikatne mięsołososia w towarzystwie cebuli, pikantnych płatkówchilli i cytrynowego soku jest nie tylko smaczne ale i bardzo aromatyczne.300 g filetu z łososia1 łyżka masła2 łyżki oleju1 cebula, pokrojona w półplastry1 łyżeczka płatkówchillisok z 1/2 cytrynysól do smakuPiekarnik nagrzewamy do 200 st CFilet kroimy na części, lekko solimy i wkładamy do niewielkiego żaroodpornego naczynia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 20 minut. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej z masłem i szklimy cebulkę, dodajemy płatkichilli i podsmażamy jeszcze 2 minuty, pod koniec smażenia dodajemy sok z cytryny i mieszamy. 5 minut przed końcem pieczenia fileta, cebulowy sos wykładamy na łososia i kontynuujemy zapiekanie. Podajemy z ryżem i sezonową surówka.