ßßß Cookit - przepis na Pasta z twarogu i ogórków

Pasta z twarogu i ogórków

nazwa

Wykonanie

Pasta z twarogu, z drobno posiekanym świeżym ogórkiem, zieleniną i szczyptą czosnku. Wszystko wymieszane z majonezem i obficie posypane pieprzem. Pasta jest pyszna i choć najlepsza na śniadanie do chleba, to trudno oprzeć się przed wyjadaniem jej prosto z miseczki. Użyłam twarogu tłustego, oczywiście można wykorzystać dowolny twaróg a majonez zastąpić śmietaną, choć smak będzie wtedy troszkę inny.
200 g twarogu
kawałek świeżego ogórka ok 6 cm długości, wydrążona część z pestkami, posiekany na bardzo drobną kostkę (3 łyżki)
1 ząbek czosnku, drobno posiekany
po łyżce siekanego koperku i pietruszki
2 łyżki majonezu
sól i świeżo zmielony pieprz do smaku
Twaróg przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy ogórek, czosnek oraz pietruszkę i koperek, dodajemy majonez, doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy rozsmarowane na chlebie.
Źródło:http://raspberriescream.blogspot.com/2013/02/pasta-z-twarogu-i-ogorkow.html