Wykonanie
Pasta z
twarogu, z drobno posiekanym świeżym
ogórkiem,
zieleniną i szczyptą
czosnku. Wszystko wymieszane z
majonezem i obficie posypane
pieprzem. Pasta jest pyszna i choć najlepsza na śniadanie do
chleba, to trudno oprzeć się przed wyjadaniem jej prosto z miseczki. Użyłam
twarogu tłustego, oczywiście można wykorzystać dowolny
twaróg a
majonez zastąpić
śmietaną, choć smak będzie wtedy troszkę inny.
200 g
twarogukawałek świeżego
ogórka ok 6 cm długości, wydrążona część z pestkami, posiekany na bardzo drobną kostkę (3 łyżki)1 ząbek
czosnku, drobno posiekanypo łyżce siekanego
koperku i
pietruszki2 łyżki
majonezusól i świeżo zmielony
pieprz do smaku
Twaróg przekładamy do miseczki, rozgniatamy widelcem, dodajemy
ogórek,
czosnek oraz
pietruszkę i
koperek, dodajemy
majonez, doprawiamy
solą i
pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Podajemy rozsmarowane na
chlebie.