ßßß
250 g masła230 g drobnego cukru2 łyżki miodu250 g płatków owsianych65 g wiórek kokosowych30 g płatków kukurydzianych, lekko pokruszonych45 g migdałów w płatkach1 łyżeczka przyprawy do pierników (ground mixed spice)45 g drobno pokrojonych suszonych moreli185 g mieszanki suszonych owocówPiekarnik nastawiamy na 160 st C. Lekko natłuszczamy formę o wymiarach 20 na 30 cm i wykładamy papierem do pieczenia.Masło, cukier i miód wkładamy do małego rondelka i mieszając podgrzewamy 5 minut na wolnym ogniu, lub do momentu, gdy masło będzie płynne a cukier rozpuszczony.Mieszamy pozostałe składniki razem w misce, dodajemy rozpuszczone masło z cukrem i dobrze mieszamy. Ciasto wykładamy do foremki i ugniatamy. Pieczemy45 minut lub do momentu kiedy nabierze złotego koloru. Pozostawiamy w foremce do całkowitego ostygnięcia, po czym wstawiamy do lodówki i chłodzimy przez 2 godziny.Wyjmujemy z foremki i kroimy.Przepis z książki Jane Price "Sweet and savoury bites"