ßßß Cookit - przepis na Szaszłyki z buraków i mozzarelli

Szaszłyki z buraków i mozzarelli

nazwa

Wykonanie

Lekki dodatek do mięs z grilla:
Lista zakupów dla 2 osób:
1 burak
1 mozzarella
1/2 czerwonej papryki
listki świeżej bazylii
Nieobranego buraka ugotować w osolonej wodzie. Wyjąć, obrać, pokroić w kostkę, tj. mozzarellę i paprykę. Wszystko nadziać na przemian na patyczki do szaszłyków, z dodatkiem listków bazylii. Polać oliwą z oliwek i skropić octem balsamicznym. Popieprzyć.
Po wczesnym obiedzie szybko zaburczało nam w brzuchu. Nie chciałam nas na noc tuczyć, więc na kolację była boska fasolka szparagowa wg przepisu mojej Mamy:
http://kulinarnyoliwek.blox.pl/2010/06/Fasolka-Po-prostu.html
Smacznego życzy oliwek:)
Źródło:http://kulinarnyoliwek.blox.pl/2011/07/Szaszlyki-z-burakow-i-mozzarelli.html