Wykonanie
Kolejne moje wariactwa z
burakami. Jakoś tak do mnie przylgnęły, że nie
mogę się od nich odpędzić. Ale dobrze mi z nimi. Przygotowałam talerz pełen pyszności na kolację,
buraki,
pomidory,
mozzarella i balsamico, który uwielbiam. Całość stworzyła pyszne, lekkie danie o bardzo aromatycznej nucie. Możecie podać taką wariację na śniadanie lub spotkanie z przyjaciółką. Smakuje naprawdę rewelacyjnie.Zapraszam :-)Składniki:- 1 duży upieczony lub ugotowany
burak- 1 duży
pomidor- 4 małe kulki
mozzarelli- kilka listków świeżej
bazylii- łyżeczka gomasio- 1-2 łyżeczki balsamicoWykonanie:
Buraka i
pomidora kroimy na grubsze plastry.
Mozzarellę kroimy na pół lub w plastry. Na talerzu układamy plastry
buraka naprzemiennie z plastrami
pomidora, na
buraku układamy
mozzarellę a na pomidorach kładziemy
bazylię. Posypujemy wszystko gomasio i robimy kropki z basamico. Możemy podać takie danie z podpieczoną
bagietką.