ßßß
Przepis na 2–3 osobyBezglutenowyZawiera:JajaNabiałJeśli wolisz klasyczny, chrupiący spód pizzy polecam wypróbować bezglutenową pizze bez drożdży .1. Ziemniaki ugotuj do miękkości i przeciśnij przez praskę. 2. Kiedy lekko przestygną (jeśli będą zbyt gorące, jajko się zetnie) dodaj sól, czosnek, rozmaryn, jajko i wymieszaj. 3. Kolejno wsyp mąkę i wymieszaj do połączenia składników. 4. Formę do pizzy lub blachę wysmaruj oliwą, wyłóż na nią ziemniaczaną masę i uformuj ją na równą warstwę. Piecz przez 15 minut w 200°C. 5. Kiedy pizza się podpiecze, wyjmij ją z piekarnika i rozłóż na niej dodatki: posyp startym kozim serem, połóż pokrojone w cieniutkie plasterki ziemniaki, czerwoną cebulę pokrojoną w półplasterki i posyp igiełkami rozmarynu. Skrop wszystko oliwą i posyp gruboziarnistą solą. 6. Piecz dodatkowe 15 minut w 200°C, do zarumienienia. Podawaj na gorąco.


Domowe wiórki kokosowePavlova, czyli tort bezowy