Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 600 gramów
sól według uznania
jajka 1 sztuk
mąka 1 szklanek
rozmaryn według uznaniaWykonanie:Oczyszczone
ziemniaki ugotować w osolonej wodzie. Ugnieść lub przecisnąć przez praskę, dodać
jajko,
mąkę oraz
rozmaryn i szybko wyrobić ciasto. Na stolnicy posypanej
mąką uformować cienkie wałki i pokroić je na ukośne kluseczki. Kopytka ugotować w lekko osolonej wodzie, wyjąc łyżką cedzakową, gdy wypłyną na powierzchnię.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy mączne weg.Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: