Wykonanie

Pierwszy wiosenny weekend.Cienki sweterek.Wygodne buty.Aparat.

Konstancin.Tężnie.Spacer nad
wodą.Filiżanka
kawy.Gazeta.Rozmowa o wszystkim i o niczym.


Niedziela.Wilanów.Pałacowe przestrzenie.Stukot stóp na posadzkach.Spojrzenia z pozłacanych ram.Ogród.Nieplanowane spotkania.

Zmęczeni słońcem i świeżym powietrzem wracamy do domu. Na koniec leniwego weekendu... leniwe na słodko.Składniki:(porcja dla 4 osób)500 g
twarogu4
jajka1,5 szklanki
mąki (plus
mąka do podsypywania)50 g
masłaMasło rozpuścić w rondelku. Ostudzić.Oddzielić
żółtka od
białek.
Białka ubić na sztywną pianę.
Twaróg przemielić w maszynce do
mięsa. Dodać do niego
żółtka,
masło i
mąkę oraz pianę z
białek. Zagnieść (wedle potrzeby dosypywać
mąkę).Zagniecione ciasto podzielić na kilka części, a z każdej z nich formować wałek.Kroić na małe kawałki.Wrzucać do wrzątku. Gotować ok.2 min. (aż wypłyną).Podawać z
musem owocowym (ja zmiksowałam
kiwi),
śmietaną,
serkiem homogenizowanym lub posypane
cukrem.

P.S. Oczywiście nie udało mi się oprzeć słodkością:) W sobotę zaatakowała mnie szarlotka:)

A w niedzielę gofr z
bitą śmietaną i
czekoladą:)Już nie
mogę się doczekać kolejnego weekendu.A tymczasem życzę Wam dobrego tygodnia:)B.