Wykonanie
Oryginalny przepis pochodzi ze strony Moje WypiekiU mnie w wersji bezglutenowej. Może być również w wersji bezmlecznej, jeśli zamienicie
masło na
olej.Składniki:dojrzałe
banany 4 sztukiroztopione
masło klarowane 1/3 szklanki
cukier 3 łyżkiroztrzepane
jajko 1 szt
wanilia 1/2 łyżeczki
soda oczyszczona 1 łyżeczka
sól szczyptamix
mąki bezglutenowej 1,5 szklanki ( u mnie Cup4Cup )Wykonanie:Rozgnieść
banany dokładnie widelcem, dodać roztopione
masło, roztrzepane
jajko,
wanilię i
cukier. Wymieszać
mąkę z
sodą oraz
solą i dodać do masy. Wszystko dokładnie wymieszać.
Piec około godzinę w 175°C, do suchego patyczka.
Smacznego!