Składniki:łosoś w wodzie z puszki (albo kawałek ugotowanego)feta plaster około 1cm (albo tofu zmiksowane z solą)koperek 1 łyżkaziemniaki „z wczoraj”mąka ziemniaczanasólolejryżowy lub innyWykonanie:Łososia, fetę i koperek dokładnie wymieszać.Zagnieść ciasto z ziemniaków i mąki ziemniaczanej (tak jak na kluski śląskie). W tym celu należy podzielić ugotowane i zgniecione ziemniaki w misce na cztery części. Jedną z części przełożyć na resztę ziemniaków i uzupełnić powstałe miejsce mąką ziemniaczaną. Zagnieść ciasto. Formować w dłoniach nieduże placuszki i napełniać je łyżeczką farszu. Dokładnie zakleić, formując kuleczki.W garnku zagotować wodę, dodać odrobinę soli i olejuryżowego.Wrzucać pojedynczo kluseczki.Gotować około 2 minuty od momentu wypłynięcia.Smacznego!