Wykonanie
W takich chwilach zastanawiam się po co w szaleńczym pędzie kupuję te wszystkie książki kucharskie skoro w
sieci można znaleźć takie cuda. Zobaczyłam te muffinki na stronie Smaki i aromaty i od razu wiedziałam, że muszę je zrobić!
cytuję:Składniki :2 i 1/2 szkl
mąki tortowej2/3 szkl
wiórków kokosowych1/2 szkl
cukru2 łyżki
cukru z
wanilią1 i 1/2 łyżeczki pr. do pieczenia2
jajka125g
masła1/2 szkl słodkiej
śmietanki /lub
mleka12 ładnych
truskawekWykonanie :
Truskawki wymyć, obrać z szypułek i osuszyć.
Masło stopić i ostudzić. Do jednej miski wlać
śmietankę i
jajka . Ubić rózgą do połączenia składników i dodać stopione
masło. Wymieszać. Do drugiej miski wsypać
mąkę i resztę suchych składników, wymieszać. Połączyć zawartość obu misek i łyżką wymieszać. Nakładać porcje ciasta do formy mufinowej wyłożonej papilotkami. Na środku każdej wcisnąć delikatnie
truskawkę szypułką (a raczej miejscem po niej) do góry. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180stC na 25-30 minut. Wyjąć na kratkę i ostudzić.*właśnie usunęłam poprzedni wpis zamiast edytować. Tych którzy zamieścili komentarze pod poprzednim przepraszam.