Wykonanie
Prosty przepis na pulchne i mokre muffiny z
orzechową niespodzianką w środku.Mmmmniam!

Na 12 babeczek:1 1/2 szklanki
mąki pszennej zwykłej1 1/3 łyżeczki
proszku do pieczenia1 szklanka
cukru90 g roztopionego i ostudzonego
masła2
jajka125 ml
mleka2 duże
banany4 łyżki
śmietanki 30%12 łyżeczek
masła orzechowego
Suche składniki połączyć. Dodać
masło,
mleko i roztrzepane
jaja.
Banany rozgnieść widelcem na papkę, dodać
śmietankę i zmiksować blenderem do uzyskania gładkiego musu. Dodać do pozostałych składników.Całość dokładnie wymieszać.Foremki na muffiny wyłożone papilotkami wypełnić
ciastem do mniej więcej 3/4 wysokości. Do każdej z nich dodać po łyżeczce
masła orzechowego i przykryć jedną łyżką ciasta.Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni.Piec ok 25 minut (aż patyczek wetknięty w muffinę będzie całkiem suchy).Babeczki powinny być lekko przyrumienione.Smacznego!