ßßß
Na 4 porcje:główka sałaty2 piersi z kurczakaopakowanie sera Fetaduża garść kiełków brokułu2 łyżki oliwy extra verginełyżka miodułyżka soku z limonki + do skropieniagarść listków miętysól morskaświeżo mielony pieprzłyżeczka słodkiej wędzonej papryki
Sałatę dokładnie opłukać, osuszyć i porwać na większe kawałki. Dodać kiełki.Piersi kurczaka pokroić według uznania, posolić, popieprzyć, opruszyć wędzoną papryką (zwykła papryka w proszku nie da takiego aromatu). Ugrillować na patelni (bez dodatku tłuszczu).Fetę pokroić w grube plastry, ugrillować (ok 1 minuta z każdej strony) na patelni po kurczaku (przesiąknie aromatem wędzonej papryki).Oliwę, miód i sok z limonki wymieszać razem.Ugrillowanego kurczaka i fetę dodać do sałaty z kiełkami i polać dressingiem.Całość posypać listkami mięty i skropić odrobiną soku z limonki.Smacznego!