Wersja jednowarstwowa i bez sosu custard, który zastąpiłam budyniem! Zdecydowanie szybszy w przygotowaniu ale równie pyszny.Rabarbar można zastąpić ulubionymi owocami, można zaszaleć z bakaliami albo czekoladą.Choć rabarbar w tym zestawie świetnie równoważy słodycz i dodaje świeżości.Składniki:opakowanie ciasta francuskiego1 ugotowany budyń200 ml śmietanki 30%300 g rabarbaru (ja użyłam mrożonego)1 jajko1 łyżka cukru pudru1 łyżka brązowego cukruCiasto rozwijam na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Lekko nacinam z wierzchu i smaruję roztrzepanym jajkiem.Wstawiam na 20 minut do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.Rozmrożony rabarbar zalewam odrobiną wody, dodaję brązowy cukier. Całość doprowadzam do wrzenia i gotuję dosłownie kilka minut (rabarbar bardzo szybko mięknie). Studzę.Śmietankę razem z cukrem pudrem ubijam na sztywno.Upieczone i wystudzone ciasto smaruję warstwą zimnego budyniu, dodaję rabarbar.Na wierzch dodaję kleksy bitej śmietany.Voila!