Wykonanie
Bardzo prosty pomysł na świąteczny smakołyk lub słodki podarunek. W wersji podstawowej bez nadzienia, dla osób z zapasem wolnego czasu i cierpliwości z nadzieniem. Można wykorzystać nadzienie z
czekoladek serowo-
poziomkowych,
jagodowo-
advokatowych lub
czekoladek z nadzieniem Baileys . Lub wykonać nadzienie
cynamonowe takie jak na przykład tutaj . Możliwości jest wiele, a ogranicza nas jedynie nasza wyobraźnia

Wersja podstawowa jest dziecinnie prosta:bierzemy naszą ulubioną
czekoladę (
mleczna, gorzka)
przyprawy (
cynamon,
imbir a nawet odrobinę
chilli)
czekoladę rozpuszczamy w kąpieli
wodnej, doprawiamy wg własnego uznania, przelewamy do wybranej foremki i wstawiamy do lodówki.I to w zasadzie koniec. Jeśli chodzi o nadzienie – przepisy w linkach powyżej.
Czekoladki możemy zapakować i podarować – sądzę, że zrobią wrażenie na obdarowanym







