Wykonanie
Deser doskonały na lato, bo oprócz tego, że jest zimny, co jest ogromną zaletą w upalne dni, to jeszcze robi się go w pięć minut! Składniki może trochę nietypowe ale połączenie ich razem
daje nadspodziewanie dobre rezultaty. Nawet mój mąż, który nie przepada za deserami powiedział, że ten może jeść przez całe lato.

Składniki:1,5 szklanki mrożonych
truskawek1/2 mrożonego
banana (jeżeli nie lubimy smaku
bannana to możemy go ominąć)1 dojrzałe
avocado (bez skórki i pestki)
mleko roślinne (użyłam
migdałowe i
kokosowe)kilka
daktyli1 czubata łyżka carobukilka kostek
loduDo posłodzenia możemy dodatkowo użyć brązowego lub
trzcinowego cukru,
miodu,
syropu klonowego lub to czym lubimy słodzić.Wszystko miksujemy w blenderze dodając
mleko w takiej ilości, aby uzyskać konsystencję
śmietany.