ßßß Cookit - przepis na Deser truskawkowy z szałwią hiszpańską

Deser truskawkowy z szałwią hiszpańską

nazwa

Wykonanie

Czas przygotowania: 10minut
Przez Marzena 26 czerwca 2013
Składniki
CZĘŚĆ TRUSKAWKOWA
truskawki - 3-4 szklanki
zmielone migdały - 2 łyżki
szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklanki
sok z cytryny - do smaku
miód - 2 łyżeczki (lub więcej)
mleko migdałowe - 1/2 szklanki
CZĘŚĆ
szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklanki
mleko roślinne (użylam migdałowego) - 2 szklanki
zmielone migdały - 2 łyżki
karob - 2 łyżki (można więcej)
sól - szczypta
Instrukcje
CZĘŚĆ TRUSKAWKOWA
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą na noc.
CZĘŚĆ "CZEKOLADOWA"
Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą na noc.
Możemy podawać dwie warstwy lub osobno. Deser jest bardzo smaczny podany z owocami.
Źródło:http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/deser-truskawkowy-z-szalwia-hiszpanska