Wykonanie
Czas przygotowania: 10minutPrzez Marzena 26 czerwca 2013SkładnikiCZĘŚĆ TRUSKAWKOWA
truskawki - 3-4 szklankizmielone
migdały - 2 łyżki
szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklanki
sok z cytryny - do smaku
miód - 2 łyżeczki (lub więcej)
mleko migdałowe - 1/2 szklankiCZĘŚĆ
szałwia hiszpańska (nasiona chia) - 1/4 szklanki
mleko roślinne (użylam
migdałowego) - 2 szklankizmielone
migdały - 2 łyżkikarob - 2 łyżki (można więcej)
sól - szczyptaInstrukcjeCZĘŚĆ TRUSKAWKOWAWszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą na noc.CZĘŚĆ "CZEKOLADOWA"Wszystkie składniki miksujemy w blenderze, wylewamy do naczynia i wkładamy do lodówki. Masa powinna zgęstnieć po ok. 2 godzinach. Można też wstawić do lodówki na całą na noc.Możemy podawać dwie warstwy lub osobno. Deser jest bardzo smaczny podany z
owocami.