ßßß
Cookit - przepis na Brukselka z wieprzowiną
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Brukselka z wieprzowiną
Składniki
Wieprzowina - łopatka
Brukselka
Cebula
Pomidor
Koncentrat pomidorowy
Tymianek
Olej
Sól
Pieprz
Wykonanie
wtorek, 8 Luty 2011, autor: blue_megi, 1 Komentarz »Macie już pomysł na dzisiejszy obiad? Może gulasz?
Składniki:800 g
łopatki wieprzowej
600 g
brukselki
2
cebule
3-4
pomidory
lub
koncentrat pomidorowy
szklanka rosołułyżeczka suszonego
tymianku
2 łyżki
oleju
sól
pieprz
Mięso
kroimy w kostkę,
cebulę
w plastry. W dużym rondlu rozgrzewamy 2 łyżki
oleju
i podsmażamy
mięso
z
cebulą
. Dolewamy rosół. Dusimy pod przykryciem, aż
mięso
zmięknie.
Brukselkę
myjemy. Dodajemy do
mięsa
i dusimy jeszcze przez około 20 minut. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w kostkę
pomidory
lub 2-3 łyżki
koncentratu pomidorowego
oraz łyżeczkę
tymianku
.Przyprawiamy do smaku
solą
i
pieprzem
. Podajemy na przykład z
ryżem
. Smacznego
Źródło:
http://www.rogalikblog.pl/przepisy/wieprzowina/brukselka-z-wieprzowina
Przepisy powiązane
Sałatka grzybowa na zimę
Sałatka grzybowa na zimę
Sałatka grzybowa na zimę
Sałatka grzybowa na zimę
Sałatka grzybowa na zimę
Składniki powiązane (0)