Wykonanie
piątek, 25 Październik 2013, autor: blue_megi, 3 Komentarzy »25 października to Światowy Dzień
Makaronu. Podobno
makaron powstał w Chinach, a do Europy przywiózł go Marco
Polo. Ostatnio staje się u nas coraz bardziej popularny i to nie tylko jako dodatek do zupy. Polacy kupują go i jedzą coraz więcej.Mnóstwo pomysłów na dania z
makaronem znajdziecie tutaj ->kilk . A ja dziś proponuję Wam smaczny i pełen witamin posiłek, który możemy zabrać ze sobą do szkoły na drugie śniadanie lub do pracy na lunch.Składniki:100g
makaronu10
pomidorków koktajlowych12 plasterków
salami8 czarnych
oliwek70g
sera feta w kostkachlistki
bazylii2 łyżki
oliwy z oliwekświeży
koperekMakaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odsączamy. Mieszamy z
oliwą i drobno posiekanym
koperkiem.
Salami kroimy w paseczki,
oliwki i
pomidorki na połówki.Odsączamy
ser feta z zalewy.W słoiku lub pudełku na lunch układamy warstwowo:
makaron,
salami,
oliwki,
pomidorki i
ser feta. Na wierzch układamy listki
bazylii.Smacznego!
*inspiracja Good Food magazine, september 2013