Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
bażant 1 sztuk
pieprz ziarnisty według uznania
marchew 2 sztuk
sól według uznania
cebula 0.5 sztuk
wino czerwone 0.25 litrówtłuszcz 70 gramów
śmietana kremówka 0.5 szklanek
skórka z cytryny 2 sztukWykonanie:Wypatroszonego, umytego
bażanta włożyć do garnka z tłuszczem i pod przykryciem dusić na małym ogniu razem z pokrojoną w plasterki marchwią, skórką otartą z
cytryn i przyprawami, polewając od czasu do czasu
czerwonym winem.
Bażanta wyjąć z garnka;
wywar przecedzić, wymieszać z kwaśną
śmietaną, jeszcze raz zagotować i zalać nim pokrojonego na porcje
bażanta.Kuchnia WęgierskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: FloressData: 2009-04-29super, bardzo wystawneDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: