ßßß Cookit - przepis na Bażant duszony

Bażant duszony

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 4
Składnik
Logo Ilość Czego
bażant 1 sztuk
pieprz ziarnisty według uznania
marchew 2 sztuk
sól według uznania
cebula 0.5 sztuk
wino czerwone 0.25 litrów
tłuszcz 70 gramów
śmietana kremówka 0.5 szklanek
skórka z cytryny 2 sztuk
Wykonanie:
Wypatroszonego, umytego bażanta włożyć do garnka z tłuszczem i pod przykryciem dusić na małym ogniu razem z pokrojoną w plasterki marchwią, skórką otartą z cytryn i przyprawami, polewając od czasu do czasu czerwonym winem. Bażanta wyjąć z garnka; wywar przecedzić, wymieszać z kwaśną śmietaną, jeszcze raz zagotować i zalać nim pokrojonego na porcje bażanta.
Kuchnia Węgierska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Floress
Data: 2009-04-29
super, bardzo wystawne
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1476/Bazant-duszony