Wykonanie
Składniki2 porcje2
czerwone papryki4
jajka2 pełne łyżki
masłaświeży
tymianeksól morska i świeżo zmielony
pieprzDodatki:
pieczywomusztardaPrzygotowanie
Paprykę przekroić wzdłuż na pół, oczyścić z nasion. Oprószyć
solą, ułożyć na rozgrzanej patelni grillowej i otulić folią aluminiową. Grillować na średnim ogniu przez około 10 - 15 minut z każdej strony.
Paprykę możemy też upiec w piekarniku (200 stopni, około 20 minut).Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.
Paprykę ułożyć na blaszce (patelni lub naczyniu żaroodpornym) wyłożonej papierem do pieczenia.
Jajka wbijać kolejno do miseczki i delikatnie przelewać do
papryki. Oprószyć
solą i
pieprzem, na wierzch położyć wiórki z
masła. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez około 12 - 15 minut (w zależności od wielkości
jajka).Udekorować świeżym
tymiankiem i podawać z
musztardą oraz
pieczywem.