Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 50(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 250 gramów
masło 150 gramów
cukier puder 75 gramówmasa makowa 50 gramów
cukier 100 gramów
białka 1 sztuk
wiśnie koktajlowe w
syropie 125 gramówWykonanie:Z przesianej
maki,
cukru pudru,
masła oraz masy makowej zagnieść gładkie ciasto. Zawinąć w folię i wstawić na 30 minut do lodówki. Ciasto podzielić na pół i uformować 2 rolady o średnicy ok. 4 cm. Lekko ubić
białko i posmarować nim roladki oraz obtoczyć je w cukrze. Wstawić na 60 minut do lodówki. Schłodzone roladki pokroić na plastry ok. 1 cm.
Ciasteczka rozłożyć na 2 dużych blachach wyścielonych papierem do pieczenia. Połowę z nich lekko nacisnąć palcem. W zagłębieniu umieścić po osączonej z
syropu wisience. Piec ok. 20 minut w 180 stopniach, na złoty kolor. Studzić w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: