ßßß
 
            
         Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty 1 szklanekwino słodkie 2 łyżek stołowychowoce 200 gramówmleko 2 szklanekżółtka 6 sztukcukier 250 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka ziemniaczana 1 łyżek deserowychWykonanie:Pokruszone biszkopty wsypać do szklanej misy i nasączyć alkoholem, a na nie wysypać oczyszczone, osączone owoce. Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną, mieszając, dodawać gorące mleko. Postawić na maleńkim ogniu i podgrzewać, aż zgęstnieje (nie gotować). Gotowym kremem zalać owoce. Dodatkowo można posmarować bita śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegobiszkopty 1 szklanekwino słodkie 2 łyżek stołowychowoce 200 gramówmleko 2 szklanekżółtka 6 sztukcukier 250 gramówcukier waniliowy 1 sztukmąka ziemniaczana 1 łyżek deserowychWykonanie:Pokruszone biszkopty wsypać do szklanej misy i nasączyć alkoholem, a na nie wysypać oczyszczone, osączone owoce. Mleko podgrzać. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym oraz mąką ziemniaczaną, mieszając, dodawać gorące mleko. Postawić na maleńkim ogniu i podgrzewać, aż zgęstnieje (nie gotować). Gotowym kremem zalać owoce. Dodatkowo można posmarować bita śmietaną.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: