Wykonanie
             Jogurty
Jogurty są zazwyczaj polecane dla osób chcących dbać o linię. Równą popularnością cieszą się 
jogurty pitne, jednakże nie zawsze są one odpowiednie dla tych osób. W większości przypadków zawierają one bardzo dużo 
cukru, co nie sprzyja niwelowaniu kilogramów.Jeśli jednak taki 
jogurt pitny przygotujemy sobie sami, możemy być pewni co wchodzi w jego skład. Można też dowolnie go modyfikować o odpowiednią zawartość 
cukru itp.Polecam wykonać go samodzielnie dla całej rodzinki:)

SKŁADNIKI:1 i 1/2 szklanka 
mlekajogurt typu greckiego3 łyżki 
cukru1 
żółtko1 opakowanie 
cukru waniliowego1 łyżka 
mąki ziemniaczanej Mąkę
Mąkę rozrabiamy z 1/2 szklanki 
mleka. Resztę 
mleka gotujemy z 2 łyżkami 
cukru, 
cukrem waniliowym i rozbełtanym 
żółtkiem. Dodajemy 
mleko z 
mąką. Gotujemy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając i odstawiamy do lekkiego ostygnięcia. Dodajemy 
jogurt typu greckiego, tak by konsystencja pozostała lekko lejąca. Dokładnie mieszamy i przelewamy do kieliszka lub wysokiej szklanki. 
Jogurt możemy podgrzać i wypić w formie ciepłego 
napoju.