Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 400 gramówziarno
sezamu 80 gramów
masło 1 sztuk
cukier 150 gramów
jajko 2 sztuk
śmietana gęsta 3,5 łyżek stołowych
cukier brązowy 150 gramów
agrest 750 gramówWykonanie:Ziarno
sezamu uprażyć na patelni bez tłuszczu, na złotobrązowy kolor.Z
mąki,
jajka,
białego cukru,
masła,
śmietany oraz połowy
sezamu zagnieść gładkie ciasto. Owinąć w folię aluminiową i odstawić na 1h do lodówki.Oczyszczony
agrest wymieszać z
brązowym cukrem. Połowę ciasta rozwałkować i wyłożyć nim średnią tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia, brzeg utworzyć wyższy. Na spodzie rozłożyć
owoce z
cukrem. Rozwałkować pozostałą część ciasta, pociąć na paski szerokości 1,5 cm i ułożyć kratkę. Wierzch posmarować roztrzepanym
jajkiem i posypać
sezamem. Piec 50 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: