Wykonanie
            Zapraszam na pyszne, kruche 
sezamowe ciasteczka. Idealne na podwieczorek czy przekąskę.200 g 
mąki100 g 
cukru90 g 
masła70 g pasty z czarnego 
sezamu1 średnie 
jajko2 łyżeczki czarnego 
sezamupół łyżeczki 
sodyMasło rozpuszczamy w misce, dodajemy 
jajko, 
cukier i pastę z czarnego 
sezamu. Następnie dosypujemy 
sodę oraz 
mąkę. Ponownie mieszamy. Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia nakładamy łyżką masę, formując spłaszczone kulki o średnicy 4-5 centymetrów. Wierzch 
ciastek posypujemy ziarnami czarnego 
sezamu, które lekko dociskamy. 
Ciasteczka pieczemy przez 15-20 minut w piekarniku rozgrzanym do 160 stopni.

