ßßß Cookit - przepis na Udka po chińsku

Udka po chińsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
udka kurczaka 6 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
sos sojowy 0,75 szklanek
olej 0,75 szklanek
keczup 0,75 szklanek
Wykonanie:
Marynata: zmiksować miód, keczup i sos sojowy. Tą marynatą posmarować umyte, osuszone udka i odstawić na 2 godziny, co jakiś czas odwracając. Po wyjęciu z zalewy ułożyć w brytfance, posmarować pędzelkiem marynatą i przykryć. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zdjąć pokrywkę i znów posmarować udka zalewą. Odkryte piec jeszcze 20 minut w 180 stopniach. Podawać z ryżem i chińską mieszanką z patelni.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Chińska
Potrawy z Mięsa
Komentarze:
Autor: Ciekawy
Data: 2009-05-20
A na co jest ten olej??
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7694/Udka-po-chinsku