Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
udka kurczaka 6 sztuk
miód 2 łyżek stołowych
sos sojowy 0,75 szklanek
olej 0,75 szklanek
keczup 0,75 szklanekWykonanie:Marynata: zmiksować
miód,
keczup i
sos sojowy. Tą marynatą posmarować umyte, osuszone udka i odstawić na 2 godziny, co jakiś czas odwracając. Po wyjęciu z zalewy ułożyć w brytfance, posmarować pędzelkiem marynatą i przykryć. Piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Zdjąć pokrywkę i znów posmarować udka zalewą. Odkryte piec jeszcze 20 minut w 180 stopniach. Podawać z
ryżem i chińską mieszanką z patelni.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia ChińskaPotrawy z
MięsaKomentarze:Autor: CiekawyData: 2009-05-20A na co jest ten olej??Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: