ßßß Cookit - przepis na Ryż z bitą śmietaną

Ryż z bitą śmietaną

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 20 dekagramów
mleko 1 szklanek
margaryna 1 łyżek stołowych
cukier 10 dekagramów
bita śmietana 0.5 szklanek
cukier w mączce 1 sztuk
konfitura z wiśni według uznania
Wykonanie:
Opłukany ryż ugotować na sypko na mleku z dodatkiem margaryny. Gdy ostygnie - dodać cukier i ułożyć na półmisku w kształcie piramidy lub tortu. Oblać śmietaną, do której należy dodać cukier waniliowy i udekorować konfiturami z wiśni.
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1447/Ryz-z-bita-smietana