Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
woda 1 szklanek
wino białe półsłodkie 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
morele 4 sztuk
wanilia 0.5 sztuk
sok z cytryny według uznania
cukier puder według uznaniaWykonanie:Wsypać do szybkowaru
ryż, wrzucić rozerwaną
wanilię wlać
wodę i
wino. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu szybkowar otworzyć,
ryż nieco przestudzić i układać ciasno w salaterce lub innej formie opłukanej zimną
wodą i wysypanej
cukrem pudrem. Po kilku godzinach wyłożyć
ryż na półmisek i przybrać połówkami
moreli.Uwagi:
Białe wino (może być
owocowe); 8 połówek
moreli (surowych lub z kompotu;
wanilia w lasceCiasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: