ßßß Cookit - przepis na Ryż na winie

Ryż na winie

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
ryż 1 szklanek
woda 1 szklanek
wino białe półsłodkie 1 szklanek
cukier 0.5 szklanek
morele 4 sztuk
wanilia 0.5 sztuk
sok z cytryny według uznania
cukier puder według uznania
Wykonanie:
Wsypać do szybkowaru ryż, wrzucić rozerwaną wanilię wlać wodę i wino. Szybkowar zamknąć i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Po ugotowaniu szybkowar otworzyć, ryż nieco przestudzić i układać ciasno w salaterce lub innej formie opłukanej zimną wodą i wysypanej cukrem pudrem. Po kilku godzinach wyłożyć ryż na półmisek i przybrać połówkami moreli.
Uwagi:
Białe wino (może być owocowe); 8 połówek moreli (surowych lub z kompotu; wanilia w lasce
Ciasta i Desery
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1446/Ryz-na-winie