ßßß Cookit - przepis na Rogaliki

Rogaliki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Rogaliki
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 40
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 1
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
serek homogenizowany 200 gramów
masło roślinne 1 kostek
mąka tortowa 250 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
marmolada 1 sztuk
Wykonanie:
Do przesianej maki dodać masło, serek, cukier waniliowy i proszek, zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na 1h. Rozwałkowywać porcjami ( podzielić na 5) na grubość 2 mm okrągły placek, podzielić go na 8 części, na każdą nałożyć małą porcję marmolady i zwinąć od zewnątrz do środka tak, aby powstał rogalik. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać cukrem pudrem lub posmarować lukrem albo polewą czekoladową.
Uwagi:
Marmoladę można zastąpić powidłami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4654/Rogaliki