Wykonanie
« Powrót  Rogaliki

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
serek homogenizowany 200 gramów
masło roślinne 1 kostek
mąka tortowa 250 gramów
cukier waniliowy 10 gramów
proszek do pieczenia 0,5 łyżek deserowych
marmolada 1 sztukWykonanie:Do przesianej
maki dodać
masło,
serek,
cukier waniliowy i proszek, zagnieść ciasto i odłożyć do lodówki na 1h. Rozwałkowywać porcjami ( podzielić na 5) na grubość 2 mm okrągły placek, podzielić go na 8 części, na każdą nałożyć małą porcję
marmolady i zwinąć od zewnątrz do środka tak, aby powstał rogalik. Układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 30 minut w 200 stopniach na złoty kolor. Po upieczeniu można posypać
cukrem pudrem lub posmarować lukrem albo
polewą czekoladową.Uwagi:
Marmoladę można zastąpić powidłami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: