ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegostek 1 kilogramówmasło 20 gramówpieprz w ziarnach 2 łyżek stołowychśmietana 4 łyżek stołowychwódka 50 mililitrówsól według uznaniarosół grzybowy według uznaniaWykonanie:Stek musimy uprzednio ugotować w rosole grzybowym z kostki. Ziarna pieprzu lekko zmiażdżyć tłuczkiem do mięsa, obtoczyć w nim mięso. Stopić masło i usmażyć steki po dwie minuty z każdej strony, posolić i wyjąć na półmisek. Do pozostałego ze smażenia sosu dodać brandy, zagotować, i zapalić. Kiedy płomień zgaśnie , dodać śmietanę i zagęścić na dużym ogniu, nie doprowadzając jednak do wrzenia. Sosem tym polewać steki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: