ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegosteki wołowe 4 sztukoliwa według uznaniamasło 2 łyżek stołowychśmietana 200 gramówbrandy 1 łyżek stołowychsól według uznaniaWykonanie:Uformowane dłońmi jednakowej grubości plastry mięsa i krótko obsmażyć na rozgrzanej oliwie, przewrócić na drugą stronę i czekać, aż na powierzchni pojawi się krew.Wołowiny nie soli się przed smażeniem, tylko po smażeniu.Sos śmietanowy: zlać sos ze smażenia, na patelnie dać masło oraz brandy, podgrzewać, żeby odparował alkohol, dodać gęstą śmietanę i sól do smaku. Sos lekko odparować, żeby był gęstszy.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaSosy i pastyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: