Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
schab bez kości 1.3 kilogramów
śliwki suszone 150 gramów
vegeta 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sos pieczeniowy ciemny 1 sztuk
pieprz według uznaniaWykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć jarzynką oraz oprószyć
pieprzem.
Śliwki umyć i osączyć.
Ostrym nożem naciąć otwór wzdłuż
mięsa i wypełnić
śliwkami.
Schab ułożyć w naczyniu do pieczenia, polać
olejem i piec ok.100 minut w 200 stopniach.
Sos pieczeniowy przygotować w/g przepisu na opakowaniu.
Mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: