ßßß Cookit - przepis na Schab nadziewany śliwkami

Schab nadziewany śliwkami

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 1.3 kilogramów
śliwki suszone 150 gramów
vegeta 2 łyżek stołowych
olej 4 łyżek stołowych
sos pieczeniowy ciemny 1 sztuk
pieprz według uznania
Wykonanie:
Mięso umyć, osuszyć, natrzeć jarzynką oraz oprószyć pieprzem.
Śliwki umyć i osączyć.
Ostrym nożem naciąć otwór wzdłuż mięsa i wypełnić śliwkami. Schab ułożyć w naczyniu do pieczenia, polać olejem i piec ok.100 minut w 200 stopniach.
Sos pieczeniowy przygotować w/g przepisu na opakowaniu. Mięso pokroić w plastry, ułożyć na półmisku i polać sosem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3568/Schab-nadziewany-sliwkami