Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biszkopty okrągłe 120 gramów
mleko 4 łyżek stołowych
czekolada biała 1,5 sztuk
masło 50 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
wódka 0,25 szklanek
czekolada gorzka 0,5 sztukWykonanie:Kwadratową blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wyłożyć
biszkoptami tak, żeby dokładnie zakryć dno. Do podgrzanego w rondelku
mleka wrzucić połamana
białą czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Dodać
masło,
sok z cytryny oraz
alkohol. Zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać. Masą zalać
biszkopty i odstawić do wystygnięcia, po czym wstawić na 1,5h do lodówki. Przed podaniem wierzch ciasta posypać startą
gorzka czekoladą. Pokroić w kwadraty.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: