ßßß Cookit - przepis na Pijane biszkopty

Pijane biszkopty

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
biszkopty okrągłe 120 gramów
mleko 4 łyżek stołowych
czekolada biała 1,5 sztuk
masło 50 gramów
sok z cytryny 1 łyżek stołowych
wódka 0,25 szklanek
czekolada gorzka 0,5 sztuk
Wykonanie:
Kwadratową blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia, wyłożyć biszkoptami tak, żeby dokładnie zakryć dno. Do podgrzanego w rondelku mleka wrzucić połamana białą czekoladę, mieszać, aż się rozpuści. Dodać masło, sok z cytryny oraz alkohol. Zdjąć z ognia i dokładnie wymieszać. Masą zalać biszkopty i odstawić do wystygnięcia, po czym wstawić na 1,5h do lodówki. Przed podaniem wierzch ciasta posypać startą gorzka czekoladą. Pokroić w kwadraty.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/9123/Pijane-biszkopty