ßßß Cookit - przepis na Rostbef

Rostbef

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Rostbef
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
rostbef bez kości 1,5 kilogramów
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
olej 1 łyżek deserowych
żurawina niesłodzona 200 mililitrów
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso natrzeć solą oraz pieprzem i wstawić na 30 minut do lodówki. Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć mąką i obsmażyć na patelni, na rumiano z każdej strony. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 40 minut. Upieczone mięso wyjąć i odstawić na 15 minut. Pokroić na cienkie plastry i podawać z żurawinami, ziemniakami i sałatą.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11277/Rostbef