Wykonanie
« Powrót  
RostbefDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
rostbef bez kości 1,5 kilogramów
pieprz według uznania
sól według uznania
mąka 3 łyżek stołowych
olej 1 łyżek deserowych
żurawina niesłodzona 200 mililitrówWykonanie:Umyte, osuszone
mięso natrzeć
solą oraz
pieprzem i wstawić na 30 minut do lodówki.
Mięso osuszyć papierowym ręcznikiem, oprószyć
mąką i obsmażyć na patelni, na rumiano z każdej strony. Przełożyć na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piec ok. 40 minut. Upieczone
mięso wyjąć i odstawić na 15 minut. Pokroić na cienkie plastry i podawać z
żurawinami,
ziemniakami i
sałatą.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: