ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoolejek cytrynowy 1 sztukcukier 6 łyżek stołowychkwaśne mleko 2 szklaneksoda oczyszczona 1 łyżek deserowychkakao 3 łyżek stołowychmąka 2.5 szklanekcukier 0.75 szklanekmasło 500 gramówjajka 4 sztukWykonanie:Żółtko utrzeć z cukrem, dodać masło i ucierać. Dodawać do tego raz łyżkę kwaśnego mleka a raz łyżkę mąki wymieszanej z kakao oraz z solą. Na koniec dodać piankę ubitą z białek i wszystko delikatnie wymieszać. Ciasto przełożyć do foremki i piec 45 minut w temperaturze 175 stopni C przez 45 minut.Krem: Utrzeć tłuszcz z cukrem dodając po łyżeczce kwaśnego mleka. Na koniec dodać kilka kropli olejku cytrynowego i wymieszać. Wystudzone ciasto przekrajać na dwa placki i przełożyć przygotowanym kremem.Uwagi:Można również masę podawać osobno do każdej porcji i smarować po wierzchu ciasta.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: FloressData: 2008-12-30wygląda ładnieDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: