ßßß Cookit - przepis na Pierniczki chlebowe

Pierniczki chlebowe

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
mąka z wysuszonego razowego chleba 800 gramów
miód 350 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
białka 4 sztuk
migdały 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramów
wiórki migdałowe według uznania
Wykonanie:
Po zrumienieniu w garnku miodu, wsypać mąkę z chleba razowego, mieszając, dodać mąkę ziemniaczaną. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać parę łyżek miodu, zestawić z ognia i wystudzić. Potem dodać białka i wymieszać, dosypując posiekane migdały oraz orzechy. Z ciasta formować małe okrągłe pierniczki i układać je na blasze wyścielonej posmarowanym masłem papierem do pieczenia, posypać wiórkami migdałowymi i upiec.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10806/Pierniczki-chlebowe