Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka z wysuszonego
razowego chleba 800 gramów
miód 350 gramów
mąka ziemniaczana 1 łyżek stołowych
białka 4 sztuk
migdały 50 gramów
orzechy włoskie 50 gramówwiórki
migdałowe według uznaniaWykonanie:Po zrumienieniu w garnku
miodu, wsypać
mąkę z
chleba razowego, mieszając, dodać
mąkę ziemniaczaną. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać parę łyżek
miodu, zestawić z ognia i wystudzić.
Potem dodać
białka i wymieszać, dosypując posiekane
migdały oraz
orzechy. Z ciasta formować małe okrągłe pierniczki i układać je na blasze wyścielonej posmarowanym
masłem papierem do pieczenia, posypać wiórkami migdałowymi i upiec.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: