ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegomąka z wysuszonego razowego chleba 800 gramówmiód 350 gramówmąka ziemniaczana 1 łyżek stołowychbiałka 4 sztukmigdały 50 gramóworzechy włoskie 50 gramówwiórki migdałowe według uznaniaWykonanie:Po zrumienieniu w garnku miodu, wsypać mąkę z chleba razowego, mieszając, dodać mąkę ziemniaczaną. Jeśli ciasto jest zbyt gęste, dodać parę łyżek miodu, zestawić z ognia i wystudzić. Potem dodać białka i wymieszać, dosypując posiekane migdały oraz orzechy. Z ciasta formować małe okrągłe pierniczki i układać je na blasze wyścielonej posmarowanym masłem papierem do pieczenia, posypać wiórkami migdałowymi i upiec.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: