Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 80 gramów
mąka ziemniaczana 60 gramów
cukier puder 100 gramów
masło 0,5 kostek
orzechy włoskie według uznania
cukier puder 150 gramów
białko 1 sztuk
sok z cytryny według uznaniaWykonanie:Obydwie
mąki wymieszać z 100g
cukru pudru, dodać
masło i wyrobić ciasto. Z ciasta formować kulki o średnicy 0k. 2 cm i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy 5 cm. Następnie każdą rozpłaszczyć nożem o szerokim ostrzu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-10 minut (
ciastek nie należy rumienić , powinny być blade).150g
cukru pudru utrzeć z
białkiem na jednolitą, gęstą masę, doprawiając do smaku
sokiem z cytryny.Na każdym
ciasteczku położyć połówkę
orzecha i udekorować lukrem za pomocą cukierniczej szprycy z cienką tulejką, kreśląc na
ciastku np. kształt gwiazdki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: