ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 80 gramówmąka ziemniaczana 60 gramówcukier puder 100 gramówmasło 0,5 kostekorzechy włoskie według uznaniacukier puder 150 gramówbiałko 1 sztuksok z cytryny według uznaniaWykonanie:Obydwie mąki wymieszać z 100g cukru pudru, dodać masło i wyrobić ciasto. Z ciasta formować kulki o średnicy 0k. 2 cm i układać na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy 5 cm. Następnie każdą rozpłaszczyć nożem o szerokim ostrzu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 5-10 minut ( ciastek nie należy rumienić , powinny być blade).150g cukru pudru utrzeć z białkiem na jednolitą, gęstą masę, doprawiając do smaku sokiem z cytryny.Na każdym ciasteczku położyć połówkę orzecha i udekorować lukrem za pomocą cukierniczej szprycy z cienką tulejką, kreśląc na ciastku np. kształt gwiazdki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: