Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
galaretka wośniowa 1 sztuk
rabarbar 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
śmietana kremówka 200 mililitrówWykonanie:Oczyszczony
rabarbar pokroić na małe kawałki i dusić podlany 0,5 szklanki
wody ok. 10 minut, dodać
cukier.
Galaretkę rozprowadzić w 1/4 szklanki gorącej
wody i połączyć z
rabarbarem. Schłodzić. Ubić
śmietanę ( 2 łyżki odłożyć do dekoracji), połączyć z tężejącą masą
rabarbarową. Przełożyć do szklanych pucharków i udekorować pozostałą
śmietaną.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: