ßßß Cookit - przepis na Pianka rabarbarowa

Pianka rabarbarowa

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
galaretka wośniowa 1 sztuk
rabarbar 500 gramów
cukier 3 łyżek stołowych
śmietana kremówka 200 mililitrów
Wykonanie:
Oczyszczony rabarbar pokroić na małe kawałki i dusić podlany 0,5 szklanki wody ok. 10 minut, dodać cukier.
Galaretkę rozprowadzić w 1/4 szklanki gorącej wody i połączyć z rabarbarem. Schłodzić. Ubić śmietanę ( 2 łyżki odłożyć do dekoracji), połączyć z tężejącą masą rabarbarową. Przełożyć do szklanych pucharków i udekorować pozostałą śmietaną.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4541/Pianka-rabarbarowa