Wykonanie
W lodziarniach możemy kupić różne najdziwniejsze smaki
lodów bo są i
ciasteczkowe i smerfowe i inne cuda. Natomiast nigdzie nie spotkałam
lodów rabarbarowych dlatego postanowiłam je wyprodukować według własnego pomysłu. To był całkowity eksperyment jednak bardzo udany ponieważ smak
lodów jest wspaniały. Są tak smaczne, że dzisiaj mam zamiar zaprezentować je szerszej grupie osób (ale o tym innym razem) Może to być doskonały prezent na Dzień
Matki, ukręćcie je dla swoich Mam, na pewno im posmakują. Moja zjadła dwie porcje:)
Składniki:6 łodyg różowego
rabarbaru3/4 szklanki
cukru330 ml
śmietanki 30%Rabarbar pokroić na kawałki, zasypać
cukrem i usmażyć na małym ogniu, aż stanie się gęstą papką. Ostudzić i wstawić do lodówki aby się schłodził. Do maszyn wlać zimną
śmietanę dodać masę
rabarbarową i kręcić
lody. Ja kręciłam ok. 30 min. Po tym czasie przełożyć do pudełka i wstawić do zamrażarki.Smacznego:)