Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
jabłka według uznania
cukier waniliowy 1 sztuk
dżem 1 sztuk
cukier puder według uznaniaWykonanie:
Jabłka umyć, usunąć gniazda, odciąć wierzchy, wydrążyć łyżeczka gniazda nasienne, tworząc niewielkie zagłębienie. W to zagłębienie wsypać trochę
cukru pudru wymieszanego z
cukrem waniliowym i włożyć po łyżeczce
dżemu.
Jabłka ustawić obok siebie na patelni teflonowej, oprószyć
cukrem pudrem, podlać niewielka ilością
wody, przykryć i podlewać na małym ogniu, aż
jabłka zmiękną. podawać gorące lub wystudzone.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: