ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegojabłka według uznaniacukier waniliowy 1 sztukdżem 1 sztukcukier puder według uznaniaWykonanie:Jabłka umyć, usunąć gniazda, odciąć wierzchy, wydrążyć łyżeczka gniazda nasienne, tworząc niewielkie zagłębienie. W to zagłębienie wsypać trochę cukru pudru wymieszanego z cukrem waniliowym i włożyć po łyżeczce dżemu. Jabłka ustawić obok siebie na patelni teflonowej, oprószyć cukrem pudrem, podlać niewielka ilością wody, przykryć i podlewać na małym ogniu, aż jabłka zmiękną. podawać gorące lub wystudzone.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: