ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegogruszka 4 sztukcytryna 0.5 sztukwoda 0.5 szklaneksyrop miętowy 0.5 szklanekśmietana kremówka 200 mililitrówcukier puder 2 łyżek stołowychczekolada gorzka według uznaniaWykonanie:Gruszki umyć i obrać, skropić sokiem z cytryny.Odłożyć łyżeczkę syropu miętowego,resztę zagotować z wodą.do gotującego syropu włożyć gruszki, gotować na małym ogniu do czasu, aż staną się miękkie i nabiorą zielonego koloru.Wyjąć je z syropu, odsączyć ostudzić.Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z cukrem pudrem.Pod koniec ubijania dodać łyżeczkę syropu miętowego.gruszki wykładać na talerzyk deserowy, ozdobić przygotowaną bita śmietaną i gorzką czekoladą( starta lub dekorami)Uwagi:Ze świeżej miętyDomowy syrop miętowy można przygotować ze świeżej mięty. Garść listków trzeba posiekać, wrzucić na szklankę wrzątku, gotować 1- 2 min, przecedzić, dodać 6 łyżek cukru.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: monpol6Data: 2009-04-30Ciekawa jestem jak to smakujeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: