Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
gruszka 4 sztuk
cytryna 0.5 sztuk
woda 0.5 szklanek
syrop miętowy 0.5 szklanek
śmietana kremówka 200 mililitrów
cukier puder 2 łyżek stołowych
czekolada gorzka według uznaniaWykonanie:
Gruszki umyć i obrać, skropić
sokiem z cytryny.Odłożyć łyżeczkę
syropu miętowego,resztę zagotować z
wodą.do gotującego
syropu włożyć
gruszki, gotować na małym ogniu do czasu, aż staną się miękkie i nabiorą zielonego koloru.Wyjąć je z
syropu, odsączyć ostudzić.Schłodzoną kremówkę ubić na sztywno z
cukrem pudrem.Pod koniec ubijania dodać łyżeczkę
syropu miętowego.
gruszki wykładać na talerzyk deserowy, ozdobić przygotowaną
bita śmietaną i
gorzką czekoladą( starta lub dekorami)Uwagi:Ze świeżej
miętyDomowy
syrop miętowy można przygotować ze świeżej
mięty. Garść listków trzeba posiekać, wrzucić na szklankę wrzątku, gotować 1- 2 min, przecedzić, dodać 6 łyżek
cukru.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Pycha!Autor: monpol6Data: 2009-04-30Ciekawa jestem jak to smakujeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: