ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoananasy konserwowe 1 puszkacukier 180 gramówśmietana kremowa 100 gramówwiórki czekoladowe według uznaniabiałka 2 sztukWykonanie:Oddzielone z zalewy ananasy pokroić w drobna kostkę, a do syropu dodać cukier i gotować na małym ogniu, zagęszczając syrop do połowy objętości. Z białek ubić sztywną pianę, ubijając, wlewać strumieniem gorący syrop, aż piana stanie się lśniąca i elastyczna, odstawić do ostygnięcia. Schłodzona śmietanę ubić i wymieszać z ostudzona pianą i pokrojonym ananasem, przełożyć do salaterki, przykryć i wstawić do zamrażalnika na 2 h. Wyj ąć z zamrażarki, ubić trzepaczką i ponownie wstawić na 60 minut. jeżeli lody nie są dostatecznie zamrożone, zwiększyć czas zamrażania. Lody udekorować wiórkami czekoladowymiUwagi:Wiórki czekoladowe można zastąpić posiekanymi orzechami włoskimi. Można też podawać ze świeżymi owocami, które pasują do ananasów.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: